Tænk før du taler for dine ord/udspil kan nedgradere mennesker

Tak fordi du lader dine børn være nysgerrige og ikke trækker dem væk

Jeg var i dag nede på dokk1, hvor jeg ofte mødes med mine veninder der har børn. På dokk1 er der nemlig tilgængeligt i kørestol og der er gode legemuligheder, for både store og små. I dag skete der dog noget, der gjorde min dag ekstra god. Da jeg sad sammen med min venindes datter, som en dreng på ca. 7-8 år hen og spurgte mig, hvordan man styrer sådan en. Jeg fandt hurtigt ud af at, han spurgte til min kørestol og mit joystick. Jeg fortalte ham at man styrer den ligesom et playstation joystick. Han spurgte videre om, hvorfor jeg sad i kørestol. Jeg forklarede, at det gjorde jeg, fordi jeg ikke har så mange muskler. Jeg forklarede at ligesom, hvis han har slået sit ben og har svært ved at gå, sådan har jeg det hele tiden. Han spurgte med chokerede øjne, har du virkelig ondt hele tiden. Nej, jeg har ikke ondt hele tiden, jeg kan bare ikke gå. Han kiggede ned på mit joystick og begyndte at spørge til hvad alle knapperne kan bruges til. Jeg gik i gang med at forklare. Da jeg nåede til knappen der kan få stolen til at køre op spurgte han, hvor højt kan den komme op. Jeg viste ham det og pludselig stod der 4 børn rundt om mig. De havde alle sammen spørgsmål og jeg svarede dem, imens jeg ikke kunne lade vær med at smile. Tænk at jeg kunne få lov at oplyse børn om det at leve med et handicap, lige der midt på dokk1 en lørdag eftermiddag.

Jeg vil virkelig ønske, at alle forældre vil lade deres børn spørge løs, ligesom disse dejlige børn fik lov til. Jeg er glad for at deres far ikke trak dem væk og tyssede på dem. Det er desværre det mange forældre gør, af ren høflighed. Vi skal være lidt mindre høflige på dette punkt og lidt mere nysgerrige. For når nysgerrigheden får lov at blomstre kan vi alle blive klogere på hinanden. På denne måde er jeg er helt overbevist om at nysgerrighed er med til at nedbringe fordomme. Jeg fik sådan lyst til at køre hen til deres far og sige tak fordi du lader dine børn være nysgerrige. Jeg turde ikke, for jeg var bange for han vil synes jeg er mærkelig. Men han ønskede mig en god weekend og jeg smilede stort og sagde tak og i lige måde.

Med dette korte skriv, vil jeg ønske jer alle en god weekend og opfordre til at gå ud og vær lidt mere nysgerrig. Hvis ikke I selv tør være nysgerrige, så lad jeres børn være det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk før du taler for dine ord/udspil kan nedgradere mennesker