Hvorfor aer tjeneren mig?

At knalde som kaniner

Jeg er flere gange af både veninder, venner og hjælpere blevet spurgt om, hvad jeg vil foretage mig, hvis jeg i et døgn eller en uge kunne blive “fri” for muskelsvind eller fri fra mit handicap og have en fuld fungenrende krop.

Jeg har næsten lige ansat en ny hjælper som stillede mig det spørgsmål, om hvad jeg vil lave i en uge uden muskelsvind. Jeg svarede at jeg vil rejse til Brasilien og møde en anden kultur og nogle smukke mænd. Jeg vil løbe i sandet på stranden, jeg vil klatre i bjerge og bare nyde den vilde og smukke natur. Så sagde hun, vil du virkelig bruge 2 ud af 7 dage i et fly, når du nu kun kan gå i en uge. Så svarede jeg både ja og nej. For jeg vil på den ene side virkelig gerne væk fra europa og opleve helt andre lande. På den anden side kan jeg godt se det kan være dumt at spilde to “gående” dage i et fly. Så mit svar, er anderledes hvis jeg skulle blive hjemme i europa. Så vil jeg nemlig blive i Danmark og tage rundt og besøge alle mine venner og veninder der bor i lejlighed med trapper. Jeg hader nemlig at jeg aldrig har set og oplevet hvordan størstedelen af mine venner bor. Jeg har ikke fornemmet duften i entreen. Jeg har ikke oplevet om deres sko er smidt henslængt i gangen, eller står fint og ordenligt på en skoreol. Jeg har ikke oplevet om de bor i et designerhjem eller om de har gamle slidte møbler der giver liv og charme. Jeg har ikke oplevet mine venners børn, når de er i de trygge omgivelser i deres hjem. Jeg har ikke oplevet stilheden og trygheden der kan opstå når børnene bliver puttet og falder til ro. Det håber jeg at få lov at opleve en dag. Måske når mine venner flytter i hus, hvor der måske ikke er trapper eller kun er få trin, så jeg kan komme ind med en rampe.

Et lidt mere sjovt svar på spørgsmålet om, hvad jeg eller rettere vi vil gøre, hvis vi havde et døgn med fuld førlighed, kom da min veninde og jeg efter en bytur blev spurgt af hendes hjælper, imens vi ventede på burgere på MC donalds. Vi kiggede på hinanden og begyndte at smile og grine imens vi udbrød i kor: “Vi vil knalde som kaniner!” Hendes hjælper fik et mærkeligt ansigtsudtryk og begyndte derefter at grine sammen med os. Da vi var færdige med at grine, spurgte han: Er det seriøst det første i vil gøre? og er det virkelig det første I begge to tænkte på, da jeg stillede det spørgsmål, hvortil vi svarede i kor, ja, bare fordi vi har et handicap, så har vi også en seksualitet vi gerne vil have udlevet. Det skal siges at der selvfølgelig findes mange måder at udleve sin seksualitet på, men at vi jo begge vil mene at det bliver en del nemmere at udleve sin seksualitet fuldt ud, med en krop der har fuld førlighed.

Der findes mange svar på dette spørgsmål og her er jeg kommet med bare to af dem. Nu kan jeg spørge dig, hvad er det første du vil gøre, hvis du en dag endte i kørestol? eller hvad er du mest taknemmelig over at du kan lige nu, fordi du måske ikke har et fysisk handicap? Eller til dig der har et fysisk handicap, hvad er det første du vil gøre, hvis du i en dag eller en uge kunne blive fri fra dette? Det samme spørgsmål vil jeg stille til dig, der har et psykisk handicap, hvad vil du gøre?

Uanset hvilke svar I vil komme med, så tror jeg på at det er vigtigt at vi værdsætter de ting vi kan, hver dag. Jeg er så taknemmelig over at jeg kan skrive, tænke og tale. Endnu bedre er det at jeg lever i et land, hvor jeg kan tænke, skrive og tale frit.

Jeg ønsker alle et KNALD godt nytår!
Pas på hinanden! Vi ses i 2018!3e389d26-fb24-4e31-93fa-d5d728ad6f33

2

 • Per Johansen

  Som spastiker med 61 års handicap ved jeg faktisk ikke, hvad jeg ville gøre, hvis jeg havde min fulde førlighed en uge i træk. Jeg kan selvfølgelig sagtens sige, at jeg ville tage til Alaska eller Svalbard, som er et reelt ønske. Sandheden er bare, at hvis der kom en ånd ud af flasken, ville jeg simpelthen ikke ane, hvad jeg skulle ønske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Drejer

  Godt spørgsmål som vi alle kan lære at stille os selv!
  Du er dejlig .
  Godt Nytår

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor aer tjeneren mig?