Det sted på ryggen du ikke kan nå

Du kan ikke redde hele verden, men du kan redde nogens verden

mother-teresa

Du kan ikke redde hele verden, men du kan redde nogens verden. Du kan være en forskel, for en anden. Den danske filosof og teolog Løgstrup skriver i sin bog: den etiske fordring: Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker…

 

Jeg er altid blevet opdraget med at man skal tænke sig godt om inden man kommer med kritik og kun give den hvis den er konstruktiv. Men ros kan man aldrig give for meget af, hvis det handler om oprigtig anerkendende ros. Det er så nemt at brokke sig og kritisere andre mennesker for hvad de gør galt eller hvad de burde gøre. Men hvor tit husker vi f.eks. at sige, tak for rigtig god service, smile lidt ekstra til kassedamen, eller fortælle vores forældre, søskende og venner, hvor meget vi holder af dem og at vi ikke kunne forestille os et liv uden dem. Det lyder STORT, og det er det også! For vi mennesker, vil jeg påstå, er aldrig noget hver for sig. For hvis vi er hver for sig, så er vi ALENE. Alene og forladte. Der er ingen der for alvor vil leve alene. Mennesker trenger mennesker.

 

Denne sætning bliver brugt i min absolutte ynglings serie til dato, SKAM! I går sluttede SKAM og jeg tudbrølede. Både fordi SKAM nu ikke kommer tilbage på skærmen, men mest fordi den slutter med så smukt og så vedkommende og til alle tider vigtige budskab! Frygt spreder sig, men det gør kærlighed også! Så lad og sprede kærlighed frem for frygt! Lad os sende den ekstra sms til mor og far og fortælle at vi elsker dem, og gøre dem klar over at vi er stolte af at de har været med til at gøre os til dem vi er. Ring op til din bedste ven eller veninde og fortæl om hvorfor han/hun betyder noget i dit liv. Smil til en du ikke kender på gaden, eller fortæl den næste person du går forbi med noget tøj du synes er fedt, at vedkommende har god stil. For hvem vil ikke blive glad for at vide det.

 

Grib chancen for at gøre noget godt for andre, i det store eller i det små. For selv de mindste og små gode gerninger, kan gøre en verden til forskel for et andet menneske. Jeg vil slutte af, med det samme budskab som jeg startede med. Du kan ikke redde hele verden, men du kan redde nogens verden. Du kan altid gøre en forskel. Spred ringe i vandet. Kast om dig med kærlighedsbobler. Husk er du er en del af verdenen og verdenen er en del af dig. Sammen kan vi skabe en bedre verden, med mindre frygt og mere KÆRLIGHED!

 

 

Her er 3 citater som alle mennesker ifølge mig, bør læse og forstå:

  • At vove er at tabe fodfæstet en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv – Søren Kierkegaard
  • Sand kærlighed begynder der, hvor der ikke ventes gengæld – Antoine de Saint-Exupéry
  • Hvis kærligheden er en illusion, så til helvede med virkeligheden – Elsa Gress

 

Et lille tip: Som en særlig forskel netop i dag kan du: i anledningen af ramadanens afslutning netop disse dage, gøre en stor forskel ved at ønske alle muslimer: eid mubarak.

 

beautiful-eid-mubarak-made-of-water-colors

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det sted på ryggen du ikke kan nå