Vægten af en arm og en tryg hånd

Jeg har aldrig set hvordan mine veninder bor


plantegningForestil dig, at du aldrig vil få mulighed for, at træde ind af døren i andres hjem end dit eget og dine forældres. Fordi du ikke fysisk har mulighed for at komme andre i andre hjem, fordi de ikke er tilgængelige. Tænk hvis du fra nu og langt ud i fremtiden kun får lov at se studiesteder, arbejdspladser og offentlige byggerier, fordi, de er de eneste byggerier der skal forholde sig til en mere tilgængelig lovgivning.

Forestil dig, at du ikke ved hvordan dine venner bor, hvor de sover, hvor de spiser, hvor de slapper af. Forestil dig, at du ikke kender duften og lyderne i deres hjem. Du ved ikke om de har ikea møbler eller om de har investeret i mere dyre møbler fra Wegner. Den eneste mulighed du har for at se deres hjem er gennem en skærm, på billede eller video, det er dog bedre end ingenting. Men du får aldrig fornemmelsen af hvordan dine venners hjem er. Du får ikke de historier der gemmer sig i ethvert hjem. Hvor mange kaffepletter der er i bordet, hvordan lysindfaldet er i stuen, om de stiller radiatoren på 2 eller 4 om vinteren osv. Det eneste du kan se er vinkler de har valgt, den måde de tager billeder eller video på. Du får aldrig lov at se dine venners hjem fra din egen synsvinkel.

 Alle disse tanker plager mig tit! Men der er intet jeg kan stille op, for desværre er Aarhus ikke den mest handicapvenlige by, når det gælder tilgængelighed i lejligheder og huse mm. Heldigvis er der mange offentlige steder jeg godt kan komme ind og hvor jeg virkelig nyder at være, det elsker jeg Aarhus for. Men tanken om at jeg ikke kommer til at nyde min venindes hjemmebagte boller og en varm kom the i hendes stue, imens hendes to børn vokser op, kan få tårer frem i mine øjne.

Så kære Ole Birk Olesen, vil du ikke nok trække den foreslåede lovændring tilbage og i fremtiden sikre at ingen mennesker med fysiske handicap skal få tårer i øjnene over ikke at kunne besøge familie og venner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vægten af en arm og en tryg hånd